Solgt for 11 millioner – bostyrer tror hun kunne oppnådd mer ved å drive selv

Men usikkerheten i markedet gjorde at det var riktig å akseptere Moods-eierens bud på konkursrammede Wagno AS, sier bostyrer Ellen Schult Ulriksen i advokatfirmaet Haavind.

RAMMET AV CORONA: Ifølge ledelsen kom konkursen i Wagno AS som følge av fullstendig omsetningssvikt i selskapets 30 klesbutikker.
Publisert: Publisert:

Kort tid etter konkursen i Wagno AS meldte Moods-eier Jan Egil Flo sin interesse, og det var hans selskap Retail Drift som fikk kjøpe konkursboet med butikk-kjedene Wagner og Brandstad.

Bostyrer Ellen Schult Ulriksens innberetning til Oslo byfogdembete viser at budet som ble akseptert var på 11 millioner kroner.

Retail Drift forplikter seg samtidig til å tilby minst 80 prosent av de ansatte midlertidig jobb, noe som vil redusere kravene i boet.

Dette budet var vesentlig bedre enn de seks andre boet mottok, ifølge Schult Ulriksen.

Samtidig vurderte hun om det ville vært enda bedre å drive de 30 butikkene selv.

Les på E24+

Børskommentar: Kids april-hopp kan nok ha vært et blaff

Et bud i nedre sjikt

– Vi regnet på hvor mye vi kunne oppnådd ved å selge ut varelageret selv og kom frem til at boet ville kunne få en realisasjonssum som var høyere enn det beste budet, sier Schult Ulriksen.

Men usikkerheten var samtidig betydelig.

– Min vurdering som bostyrer var da at «okay, dette budet er i nedre sjikt for det akseptable», men dersom boet skulle drevet kjedene videre selv i fire uker, kom det med en ikke ubetydelig risiko.

Bostyrer Ellen Schult Ulriksen sier det har vært vanskeligere å sikre virksomhetsoverdragelse under coronakrisen.

Da Wagno meldte oppbud den 29. april var Norge i ferd med å åpnes igjen etter omfattende tiltak for å begrense coronasmitten. Men hva om myndighetenes gjenåpning av samfunnet feilet og butikker ble tvunget til å stenge igjen?

– Basert på dette risikobildet var vår vurdering at dette var et bud det var riktig å akseptere, for det traff innenfor den marginen vi trodde vi ville oppnå, selv om jeg også mente vi kunne fått en enda høyere realisasjonsverdi dersom boet hadde drevet selv – gitt at det var normale omstendigheter, sier Schult Ulriksen.

Les på E24+

Disse skal avgjøre dagligvarebransjens viktigste slag

40 millioner i gjeld

Wagno AS slo seg konkurs med en bokført gjeld på litt over 40 millioner kroner, der nesten 30 millioner kroner er gjeld til konsernselskaper.

Etter konkursåpning er det meldt 159 krav i boet på til sammen 76,5 millioner kroner, der største kreditor er den danske Wagno-eieren PWT Group.

Ifølge bostyrers innberetning er det grunn til å tro at kreditorene vil få dekket deler av sine krav.

Åpen for å selge videre

Oppkjøper Jan Egil Flo har tidligere fortalt E24 at de 30 klesbutikkene går en usikker tid i møte.

– Vi skal drive butikkene videre i minimum en måned, men vi vet ikke så mye mer enn det. Vi kjøper varelager, inventar, utstyr og varemerker, sa Flo i slutten av april.

Han la til at Retail Drift er åpen for at andre kan komme og kjøpe enkeltbutikker eller hele kjeden.

Publisert: