Oppturen fortsetter på Tokyo-børsen

For andre dag på rad er det markant oppgang for aksjemarkedet i Japan, etter en ny tek-opptur i USA.

OPPGANG: Pilene har stort sette pekt oppover på Tokyo-børsen denne uken.
Publisert:

I Hongkong, Shanghai, Seoul og Singapore er blant børsene i Asia og Stillehavsregionen som fremdeles holder stengt tirsdag i forbindelse med nyttårsfeiring. Det japanske markedet er dermed en av få i regionen der det er handel.

Tokyo-børsen er markant opp, akkurat som den var mandag. Nikkei-indeksen klatrer 1,66 prosent rundt klokken 6 norsk tid.

I Australia er det også oppgang. ASX 200-indeksen i Sydney er opp 0,45 prosent.

Utviklingen kommer etter at trenden fra slutten av forrige uke fortsatte på Wall Street. Teknologiselskapene ledet igjen an oppgangen i de amerikanske aksjemarkedene mandag, akkurat som på fredag.

Teknologiindeksen Nasdaq klatret 2,01 prosent. Tesla endte opp 7,74 prosent, mens Apple klatret mer enn to prosent.

Oljeprisen har i morgentimene holdt seg rundt nivåene fra kvelden før. Nordsjøolje (brent spot) handles for 88,1 dollar fatet i skrivende stund.

Databrikke-opptur

Flere databrikkeselskaper fikk også god fart oppover på New York-børsen i går. Advanced Micro Devices steg mer enn 9 prosent.

Utviklingen ser ut til å slå positivt ut for databrikkeaksjer også i Japan. Tokyo Electron er opp rundt tre prosent, og selskaper som Advantest, Renesas og Sumco opplever lignende børsoppgang.

Oppturen for sektoren kommer etter oppgraderinger og positive kommentarer fra flere analytikere, ifølge Bloomberg. Forventninger om at det verste er over etter en tung periode for databrikke-aksjer er noe av det som trekkes frem.

Tilbakegang for industriaktiviteten

Ellers i Japan har det kommet nye tall som viser at privat sektor var tilbake til vekst i starten av året, selv om tjenestesektoren og industrien trekker i ulik retningen.

Innkjøpssjefssindeksen (PMI) til au Jibun Bank var oppe på 50,8 poeng i januar, etter å ha ligget rett under 50-grensen i desember. Tall over 50 tyder på vekst, mens tall under dette nivået er et tegn på nedgang.

Mens tjenestesektorkomponentene økte til 52,4 poeng, holdt PMIen for industrien seg uendret på 48,9 poeng.

– Mens industribedrifter fortsatte å møte dempet kundeetterspørsel, hadde tjenesteleverandører vedvarende fremgang fra reisesubsidieprogrammet og nylige lettelser av coronatiltak, sier Laura Denman, økonom hos S&P Global Market Intelligence i pressemeldingen om PMI-tallene.

Publisert:

Her kan du lese mer om