Nedgang på Asia-børsene – spillkjempe trekker seg ut av Kina

Det går trått i aksjemarkedet samme dag som lederne fra en rekke land i Asia og Stillehavsområdet møtes for å diskutere økonomiske spørsmål.

Publisert:

De fleste indeksene faller torsdag morgen. I Hong Kong er nedgangen størst.

Slik ser det ut ved 06.30-tiden:

  • Nikkei 225 i Tokyo faller 0,40 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er ned 1,89 prosent
  • Shanghai Composite stiger faller 0,69 prosent
  • Kospi i Seoul faller 1,22 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore er opp 0,39 prosent
  • ASX 200 i Sydney er opp 0,19 prosent
Les på E24+

Tjen penger raskt og enkelt – skattefritt

Xi Jinping til Bangkok

APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) begynner i dag med et møte mellom 21 land i Asia og Stillehavsområdet. Visepresident Kamala Harris representerer USA. Den kinesiske presidenten Xi Jinping er ventet å stille. Også den japanske statsministeren Fumio Kishida kommer til møtet.

Torsdagens møte er en del av en uke med toppmøter. Tidligere denne uken møttes G20-landene på Bali i Indonesia for å diskutere situasjonen i verden.

Det er forventet at APEC-deltakerne vil diskutere blant annet handel, forsyningskjeder for viktige varer og vaksiner, reiserestriksjoner og økonomiske strukturelle reformer, skriver CNBC.

Blizzard ut av Kina

Spillutvikleren Activision Blizzard sier torsdag at de vil suspendere Blizzard Entertainments kinesiske spilltjeneste, etter at de ikke nådde enighet om fornyet lisens med den kinesiske internettgiganten Netease.

Lisensen utgår 23. januar. NetEase-aksjen faller tungt på nyheten torsdag morgen. Aksjen er ned rundt 9,5 prosent.

– Vi er svært takknemlige for den lidenskapen vårt kinesiske samfunn har vist gjennom de nesten 20 årene vi har delt våre spill til Kina gjennom Netease og andre partnere, skriver Blizzard i en melding, ifølge CNBC.

Handelsunderskudd på 155 milliarder

I Japan var handelsunderskuddet høyere enn ventet i oktober. På forhånd ventet økonomene et underskudd på 110 milliarder kroner, ifølge Reuters.

Eksporten økte med 25,3 prosent til 9 trillioner japanske yen, sammenlignet med samme periode i fjor. Importen økte med 53,5 prosent til 11,16 trillioner yen.

I en tidligere versjon av denne artikkelen stod det at Japan fikk et handelsoverskudd. Det er feil. Det riktige er at Japan fikk et handelsunderskudd. Feilen ble rettet klokken 20:23.

Publisert: